ni vet när man står där, bland bokhyllorna i andrahands butiker eller bland böckerna på alla olika bibliotek och antikvariat - när man står där och drar fram en bok som bara känns rätt....

jag har en speciell längtan inom mig just då, när jag öppnar boken och ska läsa bland orden. jag önskar att människan som hade just den boken innan mig märkt sig i den, på något sätt, strukit under något ord, gjort något frågetecken på någon sida, bara.... uppenbarat sig i boken....

det känns stort då. boken känns större. en gång var det någon som skrev dessa ord, en annan gång läste någon dessa ord, och någonstans på vägen får jag tillfälle hitta resultatet i någon bokhylla någonstans i världen.

känner ni inte. hur stort det är då. vara en del av allt. livet. orden. människorna. känslorna.

så känns det med honom. jag ser månen och tänker, att han också ser på den någonstans, för då blir själva upplevelsen mycket större. min blick, mitt varande, mina känslor förstärks trettio miljoner gånger mer...tänker jag.

igår ringde jag honom i natten. han sa jag grät en halvtimme innan jag kunde prata. vi ringdes idag också.

jag har aldrig saknat någon så mycket som jag saknat honom.

jag har aldrig burit med mig någon så djupt inom mig som jag gjort med honom. även i vårt slut.

vi har pratat i telefon två gånger nu.

idag sa jag att mitt liv säkerligen skulle vara det tråkigaste som fanns om jag inte hade träffat honom.

jag tror inte han förstod när jag sa så.

men.

livet har blivit det största som hänt mig efter jag träffat honom.

som att månen däruppe i himlen faktiskt finns för en anledning, utan att egentligen behöva bära på någon mening. faktumet att den bara finns där, och är, lyser och ger ifrån sig ett ljus som speglas in i mina ögon och in till mig - är stort - för att han gör det stort. hans varande gör det stort. hans blick på andra sidan gör allt stort. hans ord om månen jag inbillar mig höra. hans blick jag inbillar mig återspegla in till mig. hans känslor. hans varande.

jag vet inte hur många olika former av kärlek det finns...

men jag vet att han är den största jag någonsin kan kanalisera världen med...

för han är just det....han är allt....han är gud.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

<3

Bloggarkiv